Expo Anonymous Drawings @ Tac

Anonyme Zeichner

Muren vol tekeningen, te koop voor dezelfde prijs. De enige beschikbare informatie is de tekening zelf; je weet niet wie hem heeft gemaakt. Pas op het moment dat een tekening wordt aangeschaft, wordt de naam van de kunstenaar bekend gemaakt. Het kan dus zijn dat je een tekening van een amateur gekocht hebt, of van een wereldberoemde kunstenaar.

Na een succesvolle reis van Berlijn via Leipzig is de tekeningenexpositie Anonyme Zeichner in Nederland neergestreken. Op vrijdag 24 mei opent de expositie met achthonderd internationale tekeningen in TAC!

Na een werelwijd uitgezette ‘open call’ is de tentoonstelling samengesteld door Anke Becker, oprichtster van Anonyme Zeichner. Zij geeft een lezing over het concept op zondag 26 mei om 14:00 uur. In de expositie zijn tekeningen te zien van bekende en onbekende tekenaars, allen anoniem getoond. Bij de selectie telt alleen de tekening; biografie, leeftijd of geslacht van de tekenaar spelen geen rol. Alle tekeningen worden, zonder gegevens over de tekenaar bekend te maken, verkocht voor het symbolische bedrag van €150,-. Pas bij aankoop wordt blootgegeven wie de maker van de gekochte tekening is.
De expositie is nog tot en met zondag 9 juni te zien.

Die zondag (9 juni) is er om 16:00 uur een filmscreening met animaties, samengesteld door Bettina Munk (Lines Fiction) en Björn Hegardt (Fukt Magazine). Meer informatie over de screening staat hier.