About the artist

Marjan Offerman-Wester (1977) – Beeldend kunstenaar en 1e graad docent beeldende vakken – woont en werkt in Eindhoven.

Over het werk van Marjan Offerman-Wester: (scroll down to read the artist statement in English)

Het werk van beeldend kunstenaar Marjan Wester gaat over ruimte en meer specifiek de leefomgeving van ons mensen. Hoe ervaar je de ruimte om je heen? Welke waarnemingen doe je en zijn er, als je vertraagt? Het verlangen naar ruimte en de fascinatie voor de wereld waarin wij leven, op macro – en microniveau, is sterk terug te zien in het werk.

Om een gevoel van vrijheid te ervaren, hoef je vaak helemaal niet ver te zoeken. 

 

Tekst bij de installatie “Carpe aeternitatem in momenti” (2021) :

Geen rust zonder plaats.

“Telkens wanneer het lover beschutting biedt, wil men de situatie verlengen, meenemen, naar nadere plekken of als verlangen laten bestaan. De kunstenaar kan niet tevreden zijn met verlengen, meenemen of verlangen, zij wil de ervaring delen. De onmogelijkheid de ervaring te doen, als men niet tegelijkertijd onder het lover ligt, vormt de begrenzing van het bestaan. men kan erover vertellen, leuk, men kan die plek bijzonder noemen, fijn, maar meer wordt het zelden. Marjan Wester neemt geen genoegen met de begrenzing en herschept in het kunsthuis de oorspronkelijke situatie en als men de tijd neemt is er de ervaring ook”.

(tekst: Ad van Rosmalen).

 

English text: Marjan Offerman-Wester (1977), lives and works in Eindhoven. In her work she expresses her feelings about her surroundings; what do you see? What are your desires? How can you keep a memory of a place or moment alive and pass on to another person?